Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık öğrencilerine; 0-18 yaş grubundaki çocukların tıbbi, cerrahi ve psiko-sosyal problemlerinde koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmeti veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı haline gelmelerini sağlayacak bilgi ve  beceri donanımını kazandırmaktır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık eğitimi süresi 4 olup her Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık öğrencisi (araştırma görevlisi ) TUKMOS Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Müfredatına uygun olarak eğitim süreçlerini ve rotasyonlarını tamamlamaktadır. Her uzmanlık öğrencisinin bu sürede yönetici, ekip üyesi, sağlık koruyucusu, iletişim, değer ve sorumluluk sahibi, öğrenen ve öğreten ve hizmet sunucusu olası gibi temel yetkinlikleri kazanması amaçlanır.

Araştırma görevlileri program yöneticisi tarafından belirlenen çalışma programına uygun olarak ilk iki yıl Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği, Çocuk Hematoloji Onkoloji Kliniği, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi ve Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve  Çocuk Acil Servisi'nde çalışmakta ve bu alanlarda nöbet tutmaktadırlar. Devam eden eğitim sürecinde 9 Yan Dal Polikliniği’nde eğitim almakta, bu polikliniklerdeki yan dal uzmanlarının eşliğinde ver rehberliğinde hasta muayene etmekte, tanı ve tedavi süreçlerine katılmaktadır. Müfredata uygun olarak zorunlu rotasyonlarını ilgili klinikte yapmakta ve yine zorunlu rotasyonlardan olan  Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Psikriyatisi  rotasyonlarını Kliniğimize en yakın olan Atatürk Üniversitesi'nde yapmaktadır. Son yılda servislerde kıdemli asistan olarak çalışmakta ve nöbetlerini tutmaktadır.

 

Uzmanlık öğrencileri, seminer, olgu tartışması, dosya tartışması, makale sunma, literatür hazırlama ve ayrıca konsey toplantılarına katılmakta ve senede en az 1-2 kez seminer hazırlamakta ve en az 1 kez literatür hazırlamaktadırlar. Eğitim dönemi boyunca uzmanlık öğrencisinin eğitim dönemi boyunca en az 1 kez ulusal kongrelere katılımı sağlanmakta, online eğitimlere ve toplantılara katılımı sağlanmaktadır.

Uzmanlık eğitimi süresinin ilk yarısı içinde uzmanlık öğrencisinin tez danışmanı belirlendikten sonra tez konusu akademik kurulca onaylanmakta ve tez çalışmalarına başlamaktadır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Erzurum Tıp  Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'nde TUKMOS'un ön gördüğü şekilde yeterince öğretim üyesi bulunmadığından  bu kliniğin eğitim durumu askıya alınmış, şartlar sağlanana kadar araştırma görevlisi verilmemesi, var olan araştırma görevlilerinin eğitimlerinin kaldığı yerden devam etmesine karar verilmişti. Kliniğimizde öğretim görevlisi sayısı yeterli sayıya ulaştığından Kliniğimizin yeniden Eğitim Kliniği  olması için Tıpta Uzmanlık Kuruluna yeni bir başvuru yapılacaktır.

 

Klinik ve Ünitelerimiz

Çocuk sağlığı ve Hastalıkları Kliniği 52 yataklı Genel Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi, 26 yataklı Pediatri Yan Dal Servisi,  26 Yataklı Çocuk Enfeksiyon Servisi, 8 yataklı Çocuk Yoğun Bakım Servisi, 17 Yataklı Çocuk Palyatif Servisi, 96 Yataklı Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 30 Yataklı Çocuk Acil servisi ile bölgenin en büyük refarans merkezidir.

 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yan Dal Klinikleri / Üniteleri

Çocuk Acil

Çocuk Endokrinoloji

Çocuk Enfeksiyon Kliniği

Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniği

Çocuk Kardiyoloji

Çocuk Nöroloji

Çocuk Romatoloji

Neonatoloji

Çocuk Yoğun Bakım


Tarihçemiz

Kliniğimizin tarihçesi; Doğu Anadolu Bölgesi'nde kurulan ilk sivil yataklı tedavi kurumudur. 1904 yılında,  belediye başkanı öncülüğünde, halktan toplanan paralarla ve gönüllü çalışmalarla kurulmuş, Erzurum Guraba Hastanesi ismi ile hizmete açılmıştır. 1924 yılında sağlık reformu sırasında devletleştirilerek Türkiye’de Sağlık Bakanlığınca geliştirilen ilk 5 hastaneden biri olarak Erzurum Numune Hastanesi adını almıştır. 
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesine 1964 yılından 1978’e kadar ev sahipliği yapan hastane, 1993 yılında Sağlık Bakanlığı'nca eğitim hastanesi statüsüne alınarak ''800 Yataklı Erzurum Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi” adını almıştır. Yıldızkent'e inşa edilen yeni binasına 2008 Yılı Ekim Ayı'nda taşınarak ''Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'' adını almıştır.  2015 Yılında
merkezi İstanbul’da bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile eğitim için yapılan ortaklık (afilasyon) anlaşması ile afiliye durumda bir eğitim kurumu olmuştur.  Afilasyondan sonra hastanenin adı ''Sağlık Bilimleri Üniversitesi Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi / Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi olmuştur. Hastanede dahiliye, patoloji, kalp damar cerrahisi, genel cerrahi ve çocuk sağlığı ve hastalıkları gibi bazı branşlarda eğitim faaliyeti devam etmektedir. Çocuk sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'na eğitim için ilk olarak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık Öğrencileri 2008 yılında alınmıştır.

Akademik Kadromuz

Prof. Dr. HASAN KAHVECİ
Prof. Dr. HASAN KAHVECİ
Başkan

Çalışma Konularımız

Her hafta 12.30-13:30 saatleri arasında;

 

Salı ve Perşembe asistan dersleri, seminerleri, vaka toplantıları yapılmaktadır. Dersler koordinatör öğretim üyesi ve ilgili yan dal uzmanları gözetiminde asistanlar tarafından bizzat hazırlanmakta, pediatri eğitimi ile ilgili olup Pediatri Kliniği dışındaki başka klinikleri ilgilendiren konularda ilgili kliniğin öğretim üyeleri ve/veya ilgili uzmanlar tarafından Pediatri araştırma görevlileri ile birlikte harılanmakta, ders sunumları koordinatör öğretim üyesi gözetiminde yapılmaktadır.

Servis ve kliniklerdeki eğitime katkı sağlayacak vakalar, vaka toplantılarında haftalık veya aylık olarak yapılmaktadır.

 

Ayrıca Yan Dal Kliniklerinin kendi bünyesinde yan dal asistanları ile eğitim toplantıları ve konseyleri olmaktadır.

Erişim Bilgilerimiz

Osman Gazi Mahallesi, Çat Yolu Üzeri, Yıldızkent/ERZURUM

04424321718

drhasankahveci@hotmail.com / drhasankahveci@gmail.com