Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

İç Hastalıkları Uzmanlığı ;erişkin hastaların sık görülen hastalıklarından nadir görünen hastalıklar spektrumuna kadar erişkin hastalıklarını kanıta dayalı detaylı inceleyen, tanı ve tedavide etkin rol oynayan bir bilim dalıdır. Tıp alanındaki öncü hekimlerin çoğu klinik ve akademik anlamda iç hastalıklarının temel eğitimlerini alarak kendi alanlarında gerek Türk tıbbına gerekse dünya literatürüne katkıda bulunmuşlardır.

İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Tıp biliminin ve branşlarının gelişmesi, tanımlanmasına katkıda bulunarak günümüzde içinde pek çok yan dalı barındıran Ana Bilim Dallarından biri haline gelmiştir.

İç Hastalıkları terimi, 19. yüzyılın sonlarında Almanya'da laboratuvar bilimini hastaların teşhis ve tedavisinde kullanarak birleştiren hekimleri tanımlamak için popüler hale gelen Almanca innere medizin teriminden gelmektedir.

İç hastalıkları kliniğinde Dahili problemleri olan, nadir karşılaşılan, kompleks ve multidisipliner yaklaşım gereken hastaların tanı ve tedavileri, titizlikle, bilimsel ve bütünsel bir yaklaşımla, bir orkestra şefi titizliğinde gerektiğinde farklı disiplinlerle konsey ve konsültasyonlar yapılarak uygulanır.

İç hastalıkları kliniği, Genel dahiliye servisi, genel dahiliye polikliniği, acil dahiliye servisi, Dahiliye yoğun bakım servisi, Diyabet ve obezite merkezleri ve palyatif bakım üniteleri gibi özel birimlerin sorumluluğunu alma yetkisi ve yeterliliğine sahiptir

Tüm bu birimlerde görev alan İç Hastalıkları uzmanları ; tıptaki yenilikleri yakından takip eden, yurt içi ve yurt dışı bilimsel toplantılara katılan, son bilimsel kaynakları ve teknolojileri kullanan, hastanenin modern laboratuar ve görüntüleme merkezlerini teşhis ve tedavi için etkin kullanan donanımlı hekimlerden oluşmaktadır.

İç hastalıkları hekimleri hastayı bütüncül olarak değerlendirebilecek geniş ve kapsamlı bir eğitim almaktadırlar. Hastalıkların teşhisinde bilimsel, eksiksiz, kanıta dayalı argümanları kullanır. Hastalıkların tanı ,teşhis ve tedavisiyle beraber hastalıkların önlenmesi, çoklu ilaç kullanımının değerlendirilmesi, toplumun bu hastalıklara karşı bilinçlendirilmesi gibi koruyucu hekimlik hizmetleri de sunmaktadırlar. İç Hastalıkları uzmanları ayrıca önleyici sağlık hizmetlerinin teşvik edilmesi ve geliştirilmesi ve hastalıkların önlenmesinde uzmanlaşmıştır.

Kliniğimiz İç Hastalıkları uzmanlık eğitiminin temel misyonu bütünsel bir yaklaşım sergileyen, tanı ve tedavi sürecinde eksiksiz, güvenli, ve kanıta dayalı bilimsel verileri kullanan hekimler yetiştirmektir.

İç Hastalıkları Uzmanları genel dahiliye, endokrin, hematoloji, gastroenteroloji, nefroloji, romatoloji, alerji, kardiyoloji, enfeksiyon hastalıkları, kronik akciğer hastalıkları, obesite, geriatri ve yoğun bakım gibi bir çok uzmanlık alanında temel bilgilere sahiptirler ve hastalıkların tanı ve tedavisinde etkin rol oynarlar.

Hipertansiyon, diyabetes mellitus, anemi, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, tiroid hastalıkları, kan hastalıkları, eklem ve bağ dokusu hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları ve günümüzde küresel bir sağlık sorunu haline gelen pandemilerde etkin ve öncü rol oynarlar


Tarihçemiz

Akademik Kadromuz

Prof. Dr. DOĞAN NASIR BİNİCİ
Prof. Dr. DOĞAN NASIR BİNİCİ
Doç. Dr. KENAN ÇADIRCI
Doç. Dr. KENAN ÇADIRCI
Dr. Öğr. Üyesi ADİL FURKAN KILIÇ
Dr. Öğr. Üyesi ADİL FURKAN KILIÇ
Dr. Öğr. Üyesi SERPİL ÇİFTEL
Dr. Öğr. Üyesi SERPİL ÇİFTEL

Çalışma Konularımız

1. Glukoz toreans testi, insülin tolerans testi, uzamış açlık testi gibi endokroloji testleri

2. Ultrason eşliğinde tiroid ince iğne aspirasyon biyopsisi

3. Vücuttan mevcut antikorları uzaklaştırmada kullanılan plazmaferez işlemleri

4. Yatan ve ayaktan hastalar için hemodiyaliz ve periton diyalizi işlemleri

5. Endoskopi, kolonoskopi, endoskopik retrograd perkütan kolanjiografi (ERCP) işlemleri

6. Akalazya hastalığı için tedavi işlemleri

7. Endoskopik submukozal diseksiyon

8. Özefagial manometri, anal manometri, ph-metre impedans

9. Deri prick testleri, intradermal testler,

10. İlaç ve deri provakosyon testleri

11. Ayaktan ve yatarak kemoterapilerin hematoloji ve medikal onkoloji tarafından verilme işlemleri

12. Flebotomi işlemleri

13. Dahiliye servisinde ve günübirlik tedavi ünitesinde intravenöz demir tedavilerinin verilmesi

14. Hematoji ve medikal onkoloji hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılan genetik mutasyonel analizlerin genetik bölümü ile koordineli şekilde yürütülmesi

15. Kemik iliği aspirasyon biyopsi işlemlerinin yapılması ve değerlendirilmesi

16. Flowsitometri ile hematolojik hastalıklara tanı konulması

17. Romatolojik hastalıkların tanısı için dudak ve deri biyopsi işlemleri

Erişim Bilgilerimiz

dogannasir.binici@sbu.edu.tr